Viu bicing
Mou-te en Bicing, cuida de tu i de BarcelonaBicing

Què és Bicing i Bicing elèctric?

Què és el Bicing?

El Bicing és el transport urbà basat en l’ús compartit de la bicicleta. Un servei senzill, pràctic i sostenible que pots utilitzar en els teus trajectes per la ciutat. Per anar on vulguis i quan vulguis, sense fums ni sorolls.

Què és el Bicing Elèctric?

La xarxa del Bicing elèctric és totalment complementària a la xarxa actual del Bicing, ampliant així l’oferta de viatges llargs i ascendents. Aquesta xarxa es distribueix en 41 estacions en aparcaments i 5 estacions en superfície.

Combina'ls amb la resta de transports públics i arribaràs tan lluny como desitgis.

Fes Bicing i Bicing elèctric tot l'any

Sol·licita la teva targeta a través de la web. Un cop feta la sol·licitud, rebràs a casa la teva targeta i tota la informació necessària per a utilitzar aquests serveis. (Més informació a la secció “com abonar-se”).

Tan fàcil com anar en bicicleta

Agafar el Bicing i/o el Bicing elèctric és molt fàcil. Un cop rebis a casa la targeta d'abonat/da i l'activis, ja podràs començar a utilitzar-los i la seva funcionalitat és la mateixa: retires la bicicleta a qualsevol de les estacions, l'utilitzes durant el trajecte i la tornes a l'estació més propera al teu destí.

El Bicing s'entén com un mitjà de transport per a desplaçar-se d'un punt a un altre. Per aquesta raó, els primers trenta minuts de cada trajecte* estan inclosos a la tarifa d'abonat/da. A partir d'aquí, pagues segons el temps que l'utilitzis, amb un màxim de dues hores per trajecte (veure les tarifes).

El Bicing elèctric millora i complementa l’eficiència del servei Bicing actual per facilitar viatges llargs i ascendents, degut a l’orografia de Barcelona. L’accés al servei es farà mitjançant el pagament d’una quota anual, a part de la quota anual del Bicing, i un pagament per trajecte* (veure tarifes). L’objectiu és poder donar un cert valor als viatges realitzats i poder racionalitzar l'ús del servei.

* S'entén per trajecte el recorregut que es fa amb bicicleta des d'una estació fins a l'estació on es torna, ja sigui la mateixa o una altra.

Què no són el Bicing i el Bicing elèctric?

No són un sistema públic de lloguer de bicicletes per a ús turístic o recreatiu. Són un mitjà de transport i un complement ideal al transport públic tradicional de la ciutat. La seva finalitat és cobrir els petits trajectes diaris que es fan per dins de Barcelona.
Si el que desitges és llogar una bicicleta per fer una ruta turística per Barcelona o una sortida de més llarga durada et convidem a visitar la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona, on hi pots consultar les entitats de lloguer de bicicletes. (Més informació aquí).

Horari del servei Bicing i Bicing elèctric

El servei està operatiu els 365 dies de l'any amb aquest horari:

  • De dilluns a dijous: El servei funciona tot el dia excepte de 02h a 05h de la matinada, horari a partir del qual només es poden retornar bicicletes.
  • Divendres: El servei funciona tot el dia excepte de 03h a 05h de la matinada, horari a partir del qual només es poden retornar bicicletes.
  • Dissabtes, diumenges i festius: El servei funciona les 24h del dia.

Horari del servei d’Atenció Telefònica

  • Telèfon per a informació i consultes 902 31 55 31 / 93 707 89 00 (de dilluns a divendres laborables de 07h a 22h).
  • Telèfon per a avaries i incidències 900 31 55 31 (el mateix horari de funcionament del servei).

Horari de l'Oficina d’Atenció a l’Abonat (Plaça de Carles Pi i Sunyer, 8-10).

Obert laborables, de dilluns a divendres, de 8.30h a 17.30h. L’accés a l’oficina pot tancar a les 17h en cas que es concentri un nombre elevat de persones a les dependències.

Plànol de disponibilitat

En el plànol es poden visualitzar les estacions del Bicing i del Bicing elèctric en funcionament i veure en temps real la disponibilitat de bicicletes i ancoratges a cada estació. Només has de seleccionar el criteri de cerca que desitgis o veure el llistat de totes les estacions a la part inferior del mapa.

Consulta la xarxa de carrils bici de la ciutat de Barcelona.

Ajuntament de Barcelona | Barcelona de Serveis Municipals, S.A.