Viu bicing
Mou-te en Bicing, cuida de tu i de BarcelonaBicing

Com funciona, bicicleta mecànica

Les bicicletes del Bicing destaquen per la seva comoditat i disseny ergonòmic. A més, disposen de:

  • Manillar ample i ergonòmic
  • Seient regulable en alçada
  • Canvi de marxes de 3 velocitats
  • Peu de subjecció en posició de repòs
  • Sistema automàtic d’il·luminació nocturna
  • Pedals antilliscants
  • Porta equipatge davanter

 

Agafa la bicicleta

Quan arribis a una estació has d’acostar la teva targeta al lector i seguir les instruccions que apareixen a la pantalla. Un cop el sistema et doni un número d’ancoratge, pots retirar la bicicleta. Disposes de tres minuts per comprovar el correcte estat de la bicicleta (frens, rodes, ajustar el seient...). Si la bicicleta està en mal estat, la pots retornar dins aquests tres minuts i el sistema te’n donarà una altra.

Si tens alguna incidència a l’hora de retirar la bicicleta, pots contactar amb el telèfon gratuït 900 31 55 31, on t’ajudaran.

Utilitza-la per als teus trajectes:

El Bicing s'entén com un mitjà de transport compartit que permet desplaçar-se d'un punt a un altre de la ciutat. Per aquesta raó:

  • Els primers 30 minuts de trajecte estan inclosos a la tarifa d'abonat/da.
  • A partir d'aquests 30 minuts i fins arribar a dues hores d'utilització del servei, abonaràs 0,74 € (IVA inclòs) per cada fracció de 30 minuts, segons la tarifa per temps d'utilització.
  • Recorda que la bici no es pot utilitzar més de dues hores per trajecte (*). Passat aquest temps, tindràs una penalització i un càrrec de 4,49 €/h (IVA inclòs) per hora de més o fracció. Després de tres vegades d'haver sobrepassat el límit, seràs donat/da de baixa del servei automàticament.

* S'entén per trajecte el recorregut que es fa amb bicicleta des d'una estació fins a l'estació on es torna, ja sigui la mateixa estació o una altra.

Torna la bicicleta

Després d'utilitzar la bicicleta, has de tornar-la a l'estació més propera al teu destí, no has de deixar-la mai al carrer. Introdueix les subjeccions davanteres dins un ancoratge lliure amb el llum verd. Assegura't que apareix el llum vermell. Tira de la bicicleta per comprovar que ha quedat ben ancorada. Passa la targeta pel lector de l’estació, és la teva garantia que la bicicleta consta com a retornada. Si l'has retornada correctament, la pantalla t’indicarà "bicicleta retornada correctament". Si no t'apareix aquest missatge és que hi ha hagut alguna incidència, en aquest cas, has de posar-te en contacte amb el telèfon gratuït 900 31 55 31, per comunicar-ho.

En el següent vídeo et mostrem com retirar i tornar la bicicleta correctament:

Aquest procés ha estat verificat per l'empresa Auditora Bureau Veritas:

Les dades obtingudes corroboren que, en passar la targeta pel lector després de cada ús, quan a la pantalla de l'estació indica "bicicleta retornada correctament", es garanteix la correcta devolució de la mateixa i existeix traçabilitat de les dades informàtiques.

Amb aquestes dades es conclou la VERIFICACIÓ POSITIVA del procés de retorn de la bicicleta per part de Bicing.

Passats 10 minuts des de la devolució de la bicicleta el sistema et permet agafar-ne una altra de nou. 

Rebut electrònic

Disposes d'un comprovant electrònic o rebut que pots consultar (i imprimir) a la teva Zona d’Abonat/da 15 minuts després de retornar la bicicleta. Aquest rebut es genera en tots els desplaçaments que superin els 30 minuts gratuïts.

Ajuntament de Barcelona | Barcelona de Serveis Municipals, S.A.