Viu bicing
Mou-te en Bicing, cuida de tu i de BarcelonaBicing

Com funciona, bicicleta elèctrica

La bicicleta

Es tracta de bicicletes amb un motor elèctric integrat per assistir al pedaleig, és a dir, no són vehicles a motor, sinó una bicicleta que t’ajuda a pedalejar amb un motor elèctric. Si deixes de pedalejar, el motor s’aturarà.

La bicicleta disposa d’un sensor de velocitat per tal que el motor s’aturi en arribar a 20 km/h.

Així mateix, la bicicleta elèctrica també disposa d’un sistema d’assistència a l’arrencada per tal que et sigui més fàcil poder iniciar la marxa en pendents (per exemple, per sortir de l’aparcament soterrat); aquesta assistència augmenta de manera progressiva fins a arribar al límit de 6km/h sense pedaleig per a poder pujar les rampes dels aparcaments, però recorda que has de seguir pedalejant per activar l’assistència elèctrica al pedaleig!

Clica a la següent imatge i podràs consultar la guia i manual d'ús del Bicing elèctric:

Les bicicletes del Bicing elèctric destaquen per:

 • Bicicleta antivandàlica, confortable i ergonòmica i de fabricació local
 • 3 nivells d'assistència elèctrica al pedaleig i un sistema d'assitència per arrencar
 • Càrrega elèctrica de la bicicleta mitjançant el sistema d'ancoratge
 • Bateria exclusivament de liti d’alta qualitat (sense plom) de fabricació local
 • El temps de recàrrega al 100% de la bateria: 2 hores com a màxim
 • Seient amb tija de suspensió i regulable en alçada
 • Manillar ample i ergonòmic
 • Canvi de marxes de 2 velocitats
 • Peu de subjecció en posició de repòs
 • Sistema automàtic d'il·luminació nocturna
 • Pedals antilliscants
 • Portaequipatge davanter
 • Frens de tambor
 • Neumàtics de 24"

Estacions

El servei de Bicing elèctric posa al teu abast 41 estacions a aparcaments degudament senyalitzats i de fàcil accés i 5 estacions en superfície.

Amb la teva targeta d’abonat/da podràs accedir als aparcaments per l’accés de vianants (gràcies a la banda magnètica incorporada) si aquests es troben tancats. Si tens qualsevol incidència per accedir pots sol·licitar l’accés als intèrfons que trobaràs a la porta.

Des d'aquest enllaç pot consultar la llista de les estacions del Bicing Elèctric que tens al teu abast, així com les seves adreces:

Recorda que has de respectar les normes de circulació mentre et trobis als aparcaments i conduir amb prudència, i accedeix pel carril bici que trobaràs degudament senyalitzat.

L’assistència elèctrica a l’arrancada t’ajudarà a poder sortir dels aparcaments còmodament.

Agafa la bicicleta

Quan arribis a una estació has d’acostar la teva targeta al lector i seguir les instruccions que apareixen a la pantalla. Un cop el sistema et doni un número d’ancoratge, pots retirar la bicicleta. Disposes de tres minuts per comprovar el seu correcte estat (frens, rodes, ajustar el seient...). Si la bicicleta està en mal estat, pots retornar-la dins d'aquests 3 minuts i el sistema te’n donarà una altra. Les estacions no et facilitaran una bicicleta si la bateria no disposa d'un nivell mínim de càrrega.

Per tal de fer ús de l'assistència al pedaleig, cal que encenguis el panell de control situat al manillar. Els leds t'indicaran l'estat de càrrega de la bateria. L'assistència al pedaleig consta de tres nivells per tal de fer front als diferents desnivells de la ciutat. Disposes de dues marxes al puny esquerre, per a canviar-les has de deixar de pedalejar momentàniament i fer el canvi d'una a l'altre.

Ara ja pots fer ús de la bicicleta elèctrica! Recorda que no és un vehicle a motor, cal que pedalegis per poder activar l’assistència elèctrica al pedaleig, si t’atures, el motor també s’aturarà.
Si vols iniciar la marxa en una pendent, cal que activis el dispositiu que trobaràs al puny dret del manillar per tal d’activar l’assistència elèctrica a l'arrencada, que augmenta de manera progressiva fins a arribar al límit de 6km/h per tal que puguis iniciar la marxa còmodament, però recorda que has de seguir pedalejant per activar l’assistència elèctrica al pedaleig!
No activis aquest dispositiu si no estàs assegut a la bicicleta, o aquesta podria arrencar i fer mal a algú!

Si tens alguna incidència a l’hora de retirar la bicicleta, pots contactar amb el telèfon gratuït 900 31 55 31, on t’ajudaran a resoldre-la.

Utilitza-la per als teus trajectes

El Bicing elèctric és un servei totalment complementari a la xarxa actual del Bicing, ampliant així l’oferta de viatges llargs i ascendents.
La bateria de la bicicleta elèctrica té suficient autonomia per tal de cobrir els diferents desplaçaments que puguis fer per la ciutat. Pots verificar l’estat de càrrega de la bateria al panell de control, situat al manillar.
I si et quedes sense bateria, la pots utilitzar com una bicicleta normal però sense assistència al pedaleig.

A continuació detallem les tarifes del servei elèctric:

 • Els primers trenta minuts de trajecte tenen un cost de 0,45 €.
 • A partir d'aquests trenta minuts i fins arribar a les dues hores d'utilització del servei, abonaràs 0,80 € (IVA inclòs) per cada fracció de trenta minuts, segons la tarifa per temps d'utilització.
 • Recorda que la bici no es pot utilitzar més de dues hores per trajecte (*). Passat aquest temps, tindràs una penalització i un càrrec de 5 €/h (IVA inclòs) per hora de més o fracció. Després de tres vegades d'haver sobrepassat el límit, seràs donat/da de baixa del servei automàticament.

* S'entén per trajecte el recorregut que es fa amb bicicleta des d'una estació fins a l'estació on es torna, ja sigui la mateixa estació o una altra.

Torna la bicicleta

Després d'utilitzar una bicicleta, has de tornar-la a l'estació més propera al teu destí, no has de deixar-la mai al carrer. Assegura't que el panell de control del puny esquerre es troba apagat. Introdueix les subjeccions davanteres dins un ancoratge lliure amb el llum verd. Assegura't que apareix el llum vermell. Tira de la bicicleta per comprovar que ha quedat ben ancorada. Passa la targeta pel lector de l’estació, és la teva garantia que la bicicleta consta com a retornada. Si l'has retornada correctament, la pantalla t’indicarà "bicicleta retornada correctament". Si no t'apareix aquest missatge és que hi ha hagut alguna incidència, en aquest cas, has de posar-te en contacte amb el telèfon gratuït 900 31 55 31 per comunicar-ho.
 

En el següent vídeo et mostrem com retirar i tornar la bici correctament:

Aquest procés ha estat verificat per l'empresa Auditora Bureau Veritas:

Les dades obtingudes corroboren que, en passar la targeta pel lector després de cada ús, quan a la pantalla de l'estació indica "bicicleta retornada correctament", es garanteix la correcta devolució de la mateixa i existeix traçabilitat de les dades informàtiques.

Amb aquestes dades es conclou la VERIFICACIÓ POSITIVA del procés de retorn de la bicicleta elèctrica per part de Bicing.

Passats 10 minuts des de la devolució de la bicicleta el sistema et permet agafar-ne una altra de nou. 

Rebut electrònic

Disposes d'un comprovant electrònic o rebut que pots consultar (i imprimir) a la teva Zona d’Abonat/da 15 minuts després de retornar la bicicleta. Aquest rebut es genera en tots els desplaçaments que superin els 30 minuts gratuïts.

Ajuntament de Barcelona | Barcelona de Serveis Municipals, S.A.