Viu bicing
Mou-te en Bicing, cuida de tu i de BarcelonaBicing

App Bicing

Què és l'app Bicing?

L'App Bicing és una aplicació senzilla i fàcil d'utilitzar que permet:

 • Consultar un llistat de les estacions i la seva ubicació al mapa, el qual mostra la disponibilitat de bicicletes i ancoratges en cadascuna de les estacions.

 • Marcar estacions preferides.

 • Aconseguir punts en el Joc Bicing, gràcies als recorreguts fets en Bicing i a la realització de reptes entre altres coses, i canviar-los per diferents premis.

 • Planificar els teus recorreguts. L'app indica les estacions més properes al teu punt d'origen i de final, quins trams del recorregut proposat són per carril bici i a més a més, et dóna l'opció d'escollir entre tres tipus de ruta: la més ràpida, la més segura (la qual té més quilòmetres en carril bici) i la més plana.

L'app està disponible per a iPhone i Android, descarrega-te-la fent clic als següents enllaços. Prova-ho i gaudeix amb el Bicing!

 

Què és el via Bicing?

El ViaBicing és el nou servei de creació de rutes. Al mapa de l'aplicació, podràs calcular la millor ruta per anar d'un punt a un altre de la ciutat en Bicing. També podràs veure, com fins ara, la teva posició i la de totes les estacions, amb la seva disponibilitat de bicicletes i espais buits.

La nova versió de l'app et permetrà conèixer quina és la millor ruta per a tu en cada moment, marcant al mapa els carrers per on has d'anar, així com la teva situació actual i el punt de destinació. A més, també farà un càlcul estimat del temps que trigaràs a fer tot el recorregut.

Com cada persona té les seves prioritats, Bicing et proposa 3 tipologies de rutes diferents, que podràs modificar sempre que vulguis a l'apartat "configuració" de l'app:

 • La ruta òptima, la més ràpida entre origen i destinació.

 • La ruta plana, la que té menys pendent entre origen i destinació.

 • La ruta amigable, que inclou el màxim nombre de carrils bici, vies ciclables o vies 30 possibles.

A més, en totes les rutes podràs configurar la distància màxima que vols caminar.

Crear una ruta és molt fàcil, només has d'anar a la visualització del mapa, i fer clic al botó "nova ruta". L'aplicació et demanarà els llocs d'origen i destinació, així com el tipus de bicicleta que vols utilitzar (mecànica, elèctrica o una ruta combinada amb les dues tipologies de bicicleta). Els llocs d'origen i destinació els pots senyalitzar directament al mapa o bé mitjançant l'adreça, i també hi ha l'opció de marcar la casella d'ubicació actual per determinar el punt d'origen.

Un cop creada la ruta els trams apareixeran en diferents colors: gris pel tram que s'ha de fer caminant; vermell pel tram en bicicleta, i verd si el tram es correspon amb un carril bici, una via ciclable o una via 30.

Què és el Joc del Bicing?

L'app de Bicing, disponible per a iPhone i Android, està basada en el concepte de gamificació, és a dir, que es presenta als abonats en forma de joc. L'app premia les conductes saludables i sostenibles que col·laboren amb el medi ambient i fomenta la realització d'activitat física. 

Si et registres a l’app amb el teu usuari Bicing podràs saber la distància recorreguda, la velocitat mitjana, els grams de CO2 estalviats, les calories cremades i el nivell de felicitat obtingut, de cada viatge.

A més existeixen reptes per a que aquells que els completin s’emportin punts extra.

Ecorepte 27

Ment sana in
corpore sa

El rei de la muntanya

Per fomentar l'ús correcte del servei, també s’atorgaran punts addicionals per consultar la informació de l'últim ancoratge, i així comprovar la correcta devolució de la bicicleta en l'últim viatge realitzat.

A mesura que es van realitzant totes aquestes accions es van acumulant punts que podràs canviar a la botiga virtual de l'app. I és que ser sostenible té premi!

Novetats

Amb l’última actualització de l’app el joc de Bicing ofereix moltes més possibilitats per a guanyar punts i motivar-te a anar amb bicicleta mes sovint.

Estació personal i viatges promocionats

Ara els usuaris tindreu una estació virtual pròpia dins el joc de l’app que podeu anar omplint de bicicletes Bicing, aquestes bicicletes s’aconsegueixen fent “trajectes” promocionats.

Els trajectes promocionats consisteixen en agafar o deixar la bicicleta en certes estacions, a certes hores del dia. Sabràs en tot moment quines son les estacions promocionades ja que apareixeran al mapa de disponibilitat de la app senyalitzades amb un cercle verd.

Un cop hagis omplert la teva estació de bicicletes una furgoneta passarà a buscar-les i et deixarà punts a canvi. Podràs afegir aquests punts al teu compte quan vulguis. Omple estacions per pujar de nivell i aconseguir més punts cada vegada.

Desafiaments

Cada cert temps tots els usuaris registrats al joc seran desafiats a aconseguir un conjunt d’objectius en un temps determinat. Un cop finalitzat el desafiament hauràs de reclamar els teus punts per afegir-los al teu compte.

 

Rankings

Mensualment es crearan rankings que classificaran a tots els jugadors segons la quantitat de CO2 estalviat a l’atmosfera, quantitat de trajectes ascendents i quantitat de comprovació d’ancoratges. Comparteix amb els teus amics la teva posició als rankings per veure qui acumula més punts cada mes!

 

Començar a jugar

Un cop descarregada l'app, començar a jugar és molt fàcil, només has de seguir aquests 3 passos:

 • Fes clic al botó vermell d'iniciar sessió.

 • Introdueix el mateix usuari i contrasenya que fas servir per entrar a la zona d'abonats del web.

 • Introdueix l'àlies amb el qual et vols identificar i el teu pes.

Ja estàs preparat per començar a guanyar punts amb els teus recorreguts Bicing!

L'app està disponible per a iPhone i Android, descarrega-te-la al teu telèfon mòbil.

 

Premis disponibles del Joc

Podràs aconseguir diversos premis en funció dels punts que hagis acumulat fins al moment. Els premis es classifiquen per categories, que són les següents:

Accessoris

Pots canviar els teus punts per un casc per anar segur mentre circules per Barcelona o bé per algun dels dos models de motxilles disponibles.

 

 • Bandolera

 • Motxilla

 • Casc

 

Zoo

En aquesta categoria els teus punts et serviran per aconseguir entrades al Zoo de Barcelona. Tens dues opcions, o canviar-los per un 2x1 en entrades, o si has acumulat més punts, per 3 entrades per anar amb la família o amb els amics.

Tibidabo

Si prefereixes pots canviar els teus punts per entrades al Parc d'atraccions Tibidabo. Tens dues opcions o canviar-los per un 2x1 en entrades, o si has acumulat més punts, per 3 entrades.

Viatges elèctric

Si estàs donat d'alta al servei de bicicletes elèctriques també podràs optar per canviar els teus punts per viatges del Bicing elèctric. Quants més punts tinguis més gran serà el nombre de viatges que podràs bescanviar.

Ampliació de l'abonament

Una altra opció és canviar els punts per ampliar l'abonament. Segons els punts acumulats podràs sumar 2, 6 i fins i tot 12 mesos addicionals. Hi ha dues opcions possibles en aquesta categoria, selecciona la que correspongui al teu tipus d'abonament, segons si aquest és només mecànic o si en canvi és de tipus mixt (servei de bicicletes mecàniques i elèctriques).

A la botiga online podràs consultar totes les condicions de bescanvi de cada un dels premis. A més, per facilitar la navegació, s'ha habilitat una opció per filtrar els premis segons la seva categoria, i també podràs visualitzar tots els premis que ja hagis bescanviat a través de l'opció historial.

Ajuntament de Barcelona | Barcelona de Serveis Municipals, S.A.